31-05-2014 | Internationale wedstrijd Roosendaal

Zaterdag 31 mei

Deze finale dag mocht ik enkel met Riana starten omdat we de hoogste scores mee reden.

De kür op muziek ging beter dan ooit. Ze voelde goed aan na het galop appuyement en ik dacht ‘trek gewoon de stoute schoenen aan’ en zette sprong gewoon een changement. Wow wat een gaaf gevoel dat ze erna ook nog relaxed door ging. Het mooie is wel dat ik aan de andere kant hetzelfde moest doen en dit is wel mijn moeilijkere kant. Maar ze deed deze nog beter! Een grote glimlach was toen erg mooi.

Met een 6e prijs en ruim 70% was dit een mooie afsluiting van deze wedstrijd.

.

Vrijdag 30 mei

Vandaag was Grade 3 de laatste rubriek van de dag, we begonnen om vier uur. Deze keer startte Riana voor Donnus en dit pakte erg goed uit. Riana was weer erg fijn en zelfs beter, dit zag de internationale hoofdjury ook en zette ons zelfs eerste met ruim 71%. Helaas waren de twee andere juryleden lager in hun beoordeling en zo eindigden we wederom de de 5e prijs.

Don Bencedor was relaxeder vandaag en na de mooie stap rondjes,naast de e-bike, was hij er vandaag voor me. De voorbereiding en afwerking moet gewoon nog veel beter. Er slopen wel foutjes in, maar die zijn op te lossen. Ook nu waren de juryleden het niet eens, met een 2e en 11e plaats en bijna 6% verschil was nogal veel. We eindigden met 66.75% op de 9e plaats.

.

Donderdag 29 mei

Vanmorgen was het al vroeg, want Grade 3 begon met de wedstrijd. Wij hadden wel fijn geloot, want als vijfde startte ik met Donnus en als vijftiende en laatste met Riana.

Don Bencedor deed het bij het lostijden erg fijn, maar we wisten deze ontspanning niet vast te houden in de ring. Jammer maar wel een goede les. Met 66,75% plaatsten we ons als 8e in de midden moot.

Good old Riana was zo vertrouwd als altijd en reed haar proef erg relaxed en fijn. 67,89% viel wel wat tegen, maar de eerste zes zaten ook dicht bij elkaar, wij hadden de 5e prijs.

 .

Woensdag 28 mei

Het wordt de eerste internationale wedstrijd voor Don Bencedor en Riana tezamen. Gelukkig is het deze keer voor ons dichtbij, bij ruitersportcentrum Den Goubergh in Roosendaal. http://www.dengoubergh.nl

Vanmiddag om 13:00 worden de stallen geopend en vertrekken we ook naar het evenement. Daarna hoop ik, tussen de buien door, nog beide kanjers te rijden. Waarna de Vet-Check is, ofwel de keuring van de paarden.

Om 20:00 wordt er geloot om de startplaatsen voor de volgende dagen.

Ik zal proberen, via mijn Facebook pagina zie FB rechts, snelle updates te geven van deze wedstrijd.