15-02-2014 | Para wedstrijd Genemuiden

Zaterdag 15 februari was er  een Para cup selectie wedstrijd, gereden in Genemuiden. Een fijne organisatie en accommodatie. De eerste keer op wedstrijd met Don Bencedor van het Lindehof en dat terwijl ik hem nog maar een paar weken rij, drie keer per week. Eigenlijk was de wedstrijd vroeg, maar omdat dit een ‘selectie’ wedstrijd is voor de Para cup en Riana nog terug komt van een rust periode wilden we deze wedstrijd toch rijden.

De drie en een half uur reistijd deden hem weinig, hij had erg veel zin om weer op wedstrijd te gaan. Zo bleek ook bij het losrijden, daar liep hij erg goed en showde er op los. Maar helaas werd ik zelf tijdens de proef soms te ‘relaxed’ en dit werden de miscommunicatie fouten. En zo werd de overgang naar middengalop een overgang naar de draf, bij de altijd super keertwending bleef hij staan en zo waren er nog wat missers. Ook durfde ik na de eerste miscommunicatie er niet met aan ‘te rijden’ en ja die vieren haal je niet op met de zessen en ook wel zevens en achten. Een goede oefening welke resulteerde in een onverwachte, maar mooie vierde plaats achter EK kampioen Sanne Voets met Vedet. En de punten verschilden zo’n 3% van jury C en jury M, maar dan nog ±63% rijden.

Veel complimenten waren er na afloop van ons rijden. Waaronder de bondscoach, eigenaresse Don Bencedor en pers hadden het allen over een ‘talentvolle combinatie’.

Zo is er nu, naast Riana, een nieuw talentvol paard. We werken hard aan verbetering en hopen die om te kunnen zetten is percentages!