29-03-2014 | Opnieuw een uitdaging

Oh wat was dit lang geleden…. Het starten van een reguliere Z2 proef bij de paarden, mijn laatste keer was nog met de geweldige pony Morwen Collin bij de paarden in 2001.

Wel heb ik eraan ‘geroken’  door met zowel MaiTai, het paard waar het ongeval in 2002 mee was, Kashmir en Riana in het Z1 te starten en met succes. Don Bencedor van ’t Lisperhof kan alle oefeningen van het Z2 en Mascha Boone daagde me uit om direct dit niveau te starten. Tja en ik hou van uitdagingen dus waarom zou ik deze niet aangaan.

Zo startte we, bij onze eigen rijvereniging de Paardebloem, in Heinkenszand een reguliere wedstrijd. Helaas liep het programma erg uit en was mijn energie op voordat ik aan 1e proef begon. Zo verloor ik halverwege mijn beugel, erg knap want deze zit zo goed als vast door de elastieken. Het verliep nog aardig, erg blij ben ik met mijn ‘hold on’ riempje vooraan het zadel. Maar er trad toch een miscommunicatie op en Donnus changeerde onbedoeld op m’n losse beugel. . Vervolgens reden we door, maar er kwam nog wat. Wel top was het goede changement van contra naar contragalop. Helaas moest dit een eenvoudige wissel zijn, foutje bedankt! Nog goede onderdelen laten zien. Dit resulteerde in een mooie winstpunt én net geen 3e prijs.

Daarna nog de tweede proef. Deze reed ik wat vrijer en met minder druk, wat ik mezelf opgelegd had. Dit resulteerde in een mooie score van 64% en wel een 2e prijs, happy!! Een wijze les en goede training. En wel onze eerste winstpunten in het Z2.

Veel geleerd en goede evaluatie … Op naar de volgende keer met dit super paard  Bedankt voor de begeleiding Mascha Boone , fijne groomen desiree en de lieve support van meneer Boone, oma vd Vrie en liefste mama Angela Oele.