19-05-2014 | Promo Para sport Ouwerkerk

Donderdag middag was de opening van het buitengebied Kreken in Ouwerkerk. 

Tijdens de dijkversterking van het traject bij het Watersnoodmuseum in 2009 vonden partijen elkaar bij het plan dit unieke landschap met littekens van de Watersnoodramp in 1953 breed toegankelijk te maken. Dat heeft geleid tot voorzieningen als: parkeerplaatsen, fietsenstalling, uitkijkposten, schanskorven met informatiepanelen, oriëntatiepunten en in een laatste fase de aanleg van speelvoorzieningen voor kinderen met een beperking. Dit alles vindt plaats bij restaurant de Vierbannen.

Na de opening en speeches gingen de genodigden een rondje lopen met de gids. Aan het eind van deze ronde was een mooi veld en hier was Tessa met Riana. Zij heeft in haar speech verteld over leven met een handicap en wat sport betekend hierbij. Daarna liet ze een mooie kür op muziek zien en nadien waren er veel mensen die ‘veel respect’ hebben voor alles wat zij meemaakt.

Zaterdag was een mooie dag en Tessa was uitgenodigd om twee shows te geven, ter promotie van de Para dressuur. ‘s morgens vroeg stond het paard Don Bencedor al mooi gevlochten en gewassen klaar om af te reizen naar Ouwerkerk. Hier had Tessa donderdag met Riana een promo show gegeven, dit was in verband met de opening van het park welke nu toegankelijker is geworden voor gehandicapte kinderen.

Na Ouwerkerk gingen zij naar Nieuwvliet. Daar vond overdag het concours hippique plaats en was de show de kers op de taart. Er waren organisaties mede uitgenodigd en zowel de pers als diverse fotograven waren aanwezig. Deze show was gericht op ‘bekendmaking van Para dressuur’ maar daar kwamen verschillende aspecten wel naar voren. Na de show gaf Tessa met Donnus, op verzoek, nog een show ere ronde op de rechterhand. En nadien was er natuurlijk de mogelijkheid om op de foto te gaan met Tessa en Don Bencedor.

foto’s Nieuwvliet: dhr. P. Ploegaert en J.P. Baaijens