23-04-2012 | NOC*NSF Steady

Maandag werden de Paralympiërs in het Olympisch stadion in Amsterdam voorbereid op het omgaan met media en social media tijdens de Spelen, met als onderwerp “Jezelf professioneel presenteren”.

De voorlichting valt als tweede voorbereidingsmoment in het motto van het Paralympic Team Netherlands: Ready, Steady, Go. In de eerste bijeenkomst, Ready, werden de atleten vooral geïnspireerd om zich volledig in het kwalificatietraject te storten. Tijdens de Steady-ontmoetingen leren de Paralympische sporters ook zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun mediagedrag tijdens de Spelen. “De boodschap is: maak er verstandig gebruik van als je dat wilt”, zegt Cats (chef de mission voor Londen, noc*nsf) . “Houd je in alle gevallen aan de regels van de organisatie. Zet bijvoorbeeld geen foto’s van binnen een stadion online. Social media mag nooit leiden tot verminderde focus op toppresteren, maar het is wel een kans je te profileren als Paralympische sporter. Daarvoor hebben we vier pijlers benoemd: Positief, Doorzetten, Professioneel gedrag en Willen winnen. Als je mediagedrag binnen die grenzen valt, kun je gewoon je eigen ding doen.” London calling: Olympic session STEADY - 24-04-2012 Wat voor de Paralympische sporters tijdens andere wereldtoernooien ongebruikelijk is, is de dagelijkse media-aandacht van de NOS. De nationale omroep gaat tijdens de Spelen elke dag twee uitzendingen verzorgen. Rond zeven uur is er een liveprogramma vanuit Londen met reportages en gasten aan tafel. Op de late avond volgt nog een korte samenvatting met hoogtepunten. Als de planning het toelaat worden belangrijke finales overdag live uitgezonden. Verder is er op de website van de NOS live te volgen wat er in Londen gebeurt.

.

Derde voorbereidingsmoment Op 4 juli vindt de laatste bijeenkomst plaats, dan wordt voor de gekwalificeerden het startschot gegeven. Go! (Bron: noc*nsf) Na de voorbereidingssessie van het noc*nsf was er ook in het Olympisch stadion een fotoshoot voor de Olympische campagne van de Rabobank voor de sporters van het Rabo Topsport Team, waar Tessa deel van uitmaakt. Voor het beeld wordt terug gegrepen op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 1928, in het Olympisch Stadion. Waarbij het idee is dat de Rabo-equipe op dezelfde manier het stadion inloopt, zoals de sporters dat in 1928 deden.

Olympisch-Stadion-23-april-2012-foto-team-300x225