12-02-2012 | Winst met hoogste dagscores

Vanmorgen vroeg vervoerde, trouwe groom en trainer, Diana ons veilig naar het Brabantse Hulten.

Nog maar een paar weken terug uit Girona, Spanje. Toch is de BMC centuar cup een zeer mooie competitie en mits het even kan wil ik hier graag aan deelnemen. Helaas is de eerste kwalificatiewedstrijd, Jumping Amsterdam, aan ons voorbij gegaan. Deze selectiewedstrijden kwamen niet goed uit en gezondheid gaat altijd voor!

De fijne organisatie, welke er alles aan deed om de wedstrijd naar wens te laten verlopen, gaf ons veel mogelijkheden. Deze werden dan ook met beide handen aangegrepen! Helaas werkte het weer niet altijd mee, maar hier was op het wedstrijdterrein niets van te merken.

Riana is na Girona nog maar enkele malen onder het zadel geweest. Dit komt door een, voor mij nieuwe, fysieke complicatie. Helaas schoot het in mijn schouder, net voordat ik de eerste proef in reed. Gedurende deze proef stond het huilen me nader bij dan het lachen.

Ik probeerde wel geconcentreerd te rijden en toch te genieten. De proef kan wel beter, maar ik mag zeker tevreden zijn.

Hierna had ik even tijd om een rondje te stappen, maar al snel kon ik alleen maar vooruit kijken en focussen op de volgende individuele test.

Riana liep in deze voorbereiding, onder begeleiding van Diana, beter. Ondanks dat ik nog last had van mijn schouder kon ik mezelf nu beter focussen op het rijden.

Beide jury’s waren het unaniem eens met onze goede vorm!

De eerste team test wonnen we met 71,03%. Mede ook de tweede individuele test wonnen we met 71,58%! Dit was direct de hoogste dagscore!

Veel complimenten over de mooie proeven en het ontspannen voorstellen van Riana, mede van de juryleden.

Na een veilige thuiskomst in het wonder witte Zeeland kunnen we terug kijken op een goede dag, met een mooie nieuwe slogan “Richt je op deuren, niet op muren!”

Op naar de volgende selectie wedstrijd van de BMC centuar cup, gehouden op vrijdag 16 maart in Ermelo.