12-01-2012 | CEPDI*3 wedstrijd Gerona (Spanje)

27 t/m 29 januari CEPDI 3* internationale wedstrijd te Gerona, Spanje.

De langste reis staat echter al voor eind deze maand gepland. De KNHS heeft bekend gemaakt dat er, tijdens de laatste wedstrijd die meetelt voor de Paralympische team ranking, in Spanje een Nederlands team aan de start zal komen. Dit uiteraard met het doel om de felbegeerde vierde plaats op de ranking die recht geeft op een extra startplek in Londen terug te winnen van Canada. Eenvoudig is dit echter allerminst, want sommige teamleden zullen hoger moeten scoren dan ooit tevoren om Canada weer voorbij te gaan.

Tessa Baaijens-van de Vrie, Frank Hosmar, Petra van de Sande en Sanne Voets zullen gaan proberen die vijfde startplek terug naar Nederland te halen. Gelet op de prestaties van het Nederlandse team zou het niet meer dan terecht zijn (o.a. vierde op het WK en EK), maar dat biedt helaas geen enkele garantie.

Tessa is vereerd dat bondscoach Jeannette Wolfs haar mee vroeg. Zeker nu Riana een herstel periode achter de rug heeft en ze weer licht aan het trainen zijn. Toch voelt het erg goed aan en de show bij de ‘gehandicapten dag’ was een goede oefening.

Tessa kijkt ook terug naar de eerste lange reis, in 2009 naar het Oostenrijkse Wenen. Die ervaring kan niet meer af worden genomen. Dus op naar het Spaanse Gerona, honderd kilometer boven Barcelona.