04-03-2012 | Trainingsdagen afgelast bij academy Bartels

Vanwege het Rhino virus mochten er geen paarden mee naar Academy Bartels, en dus werd het tweedaagse programma terug gebracht tot een middag theorie. De dames van ‘BeWith Coaching‘ gaven wederom een interessante lezing. Deze keer over het ‘sociale panorama’ en hoe je dat kunt gebruiken om beter te funtioneren individueel en als team.

W-Training-academy-Bartels-11-12-april-2011-0222Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden was ook aanwezig om onder meer uit te leggen hoe de financiering van de topsport in Nederland richting Rio de Janeiro gaat veranderen. Er gaat in de toekomst meer geld naar de meest succesvolle Olympische en Paralympische disciplines en daar kan onze sport ook van profiteren. Medailles in Londen zijn ook in dat opzicht dus zeer welkom.

Daarna was het de beurt aan voedingsdeskundige Elly Kaldenberg voor een presentatie over sportvoeding.

Vervolgens een mooie interactieve presentatie door hoefsmid Roy de Bieman, over hoefverzorging en hoefbeslag. Hier heb ik erg veel inzicht bij opgedaan! ‘Ken uw paard’ komt ook hier mooi in terug, want wie wil er nu op mindere schoenen lopen en wel top moeten presteren. Dit doe je jezelf niet aan en waarom je paard dan wel?

De dag werd afgesloten met een heerlijk gezamenlijk diner en goede gesprekken!

Het blijft ontzettend zonde dat de paarden thuis moesten blijven, maar de KNHS is er met de nodige flexibiliteit van de sprekers wel in geslaagd om er alsnog een informatieve top middag van te maken.

Nadat vrijdag middag de KNHS al adviseerde vrijwel alle wedstrijden voor het komende weekend af te gelasten vanwege het Rhino virus, kregen de uitgenodigde kaderleden even later bericht dat ook de geplande training bij Academy Bartels van komende maandag en dinsdag grotendeels komt te vervallen. Er wordt in Hooge Mierde nu een aangepast programma van één dag georganiseerd zonder paarden. Ontzettend zonde natuurlijk, de trainingen op de Academy zijn altijd erg leuk en leerzaam. Ook dit jaar was er naast de trainingen met de paarden weer een mooi programma omheen gemaakt. Daarnaast was het voor mijzelf een hele mooie oefening geweest, maar daarover later meer.

De gezondheid van de paarden gaat uiteraard boven alles en hoe vervelend ook is dit gezien de omstandigheden de enige juiste beslissing. Hopelijk valt er een herkansing te organiseren, maar ik kan me zo voorstellen dat dat niet eenvoudig zal zijn.