Nieuws

2020

Doel voor dit jaar is met Happy Grace: opname in het B-kader.

17 januari: Para wedstrijd in Schijndel, tijdens de Brabantse Kampioenschappen. Hierbij scoorde ik met Happy Grace weer 1% hoger en dit was met 70,3% onze eerste B-kader score! Goed begin van het jaar…

28 januari – 1 februari: Na 7 jaar afwezigheid werd dit onze eerste FEI internationale para dressuur wedstrijd, waarbij we ook onze scores voor deelname Tokio ronden halen. Tijdens deze wedstrijd hebben we veel geleerd, maar ook super constant gescoord. We zijn twee keer 6e geworden met dik 68% en steeds mooi 2e Nederlandse, achter internationale EK&WK combinaties. Het mooiste is wel de kür finale te mogen rijden. Helaas hebben we nog geen kür, maar met kür muziek van Riana hebben we genoten en onze progressie getoond.

22 februari: Para 1/2 selectie wedstrijd voor Indoor Brabant @

29 februari: Subtop met La Vita @Axel

6 maart: Para 2/2 selectie wedstrijd voor Indoor Brabant @BerkelEnschot

Het doel met La Vita punten scoren in de sub-top. 

2019

Een jaar met progressie, maar ook veel complicaties nog steeds van de hondenbeet. 

2018

Dit is een jaar geworden met een traan en een glimlach. 

Tijdens Para dressuur wedstrijden met Bachelor en La Vita werd het duidelijk dat La Vita nog veel kilometer moet maken en onderdelen moet leren. 

Doel bereikt: Samen met Bachelor het winstpunt in de Sub-top ZZ zwaar! Helaas kreeg hij een week later koliek en stierf. 

La Vita was gelukkig goed in training en we boekten goede progressie in de trainingen.

Een kans moet je soms met beide handen grijpen. Zo was is niet op zoek naar een opvolger van Bachelor, want La Vita hadden we daar voor gekocht. Toch kwam Happy langs en het klikte erg goed toen ik haar eens mocht rijden. Een tijd later werd ze me aangeboden en deze kans heb ik gegrepen, impulsieve actie? Ja zeker te weten. Gelukkig heeft deze goed uitgepakt! 

Juni: Ben ik gebeten door een hond in mijn ‘betere’ linker onderarm. De complicaties werden steeds erger en zo zat ik opeens in een traject bij ‘De Lindenhof’ revalidatiecentra. Maar het traject van vele onderzoeken laten wel iets zien, enkel de complicaties worden niet minder.

Helaas is mijn rijden door extra complicaties niet erg fijn. Daarbij komt dat de complicaties veel problemen geven bij het rijden en zo weet ik gelukkig wel welke hulpmiddelen ik extra kan gebruiken, maar dat lost het probleem niet op!

2017

Dit jaar is erg afwisselend geweest met mooie wedstrijden, maar ook rustig aan doen in verband met blessure leed…

In mei kwam ik online een leuke merrie tegen en wel in België. La Vita van den Bruell (United x Ferro) was een ongeslepen diamant, netjes aangereden en veel potentie. Het mooie is wel dat dit het eerste paard werd welke ik samen met mama kocht! Want in 1999 kocht ik mijn eerste paard Navajo en zo is het traject gestart.

Doordat La Vita snel leert en we veel wonnen bij de reguliere dressuur in klasse L. Maar aangezien de Para dressuur proef moeilijkere oefeningen 

2016

februari: Geloof en een Hoop Liefde uitzending (vanaf 20:10)

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/346944/Geloof_En_Een_Hoop_Liefde.html#

Tessa Baaijens kreeg een ongeluk met haar paard en raakte in een coma, waarin ze God van heel dichtbij heeft ervaren. “Hij zei: ‘het is jouw tijd nog niet'”. Toen ze ontwaakte moest ze als een kind opnieuw beginnen. Een zware periode, maar ze zette door. Inmiddels heeft ze haar studie afgerond, prijzen gewonnen in de paardensport en een mooi gezin gesticht met twee kinderen. “Voor mij is het geen geloven meer, maar zeker weten”. Je ziet Tessa in de uitzending!

csm_header-GHL_01_f33f7707fe

In April was de lente mooi van start gegaan en kwam de wens voor een paard weer om de hoek. Zo gingen we op zoek en kwamen, na veel zoeken, de ruin Bachelor tegen. Dit was een match, maar er zat nog wel werk aan!  zo startte we onze eerste wedstrijd direct ZZ licht, omdat het kan! Ik had namelijk met Don Bencedor een klasse hoger, ZZ zwaar gereden. 

Deze zomer hebben we ZZ licht wedstrijden gereden, maar eind 2016 kregen we helaas te maken met een pees blessure…

2015 

Doel bereikt: mei: Een winstpunt in het ZZ-Zwaar met Don Bencedor. 

De dag na de Sub-top wedstrijd, waarbij Raphaël 21 weken jong was in de Buik, ben ik gestopt met paardrijden en is Donny verhuisd. Later is hij verkocht naar Frankrijk en heeft een mooi EK junioren gelopen met zijn amazone.

30 september: Geboorte Raphaël Johannes Baaijens

2014

Doel bereikt: Begin dit jaar kreeg ik de mogelijkheid van Mascha Boone om Don
Bencedor, alias Donnus, te trainen en al snel ook uit te brengen op
zowel reguliere als para wedstrijden. Dit ging direct erg fijn, maar
iedereen zag welke potentie en mogelijkheden Don Bencedor heeft.

Een paar maanden later waren zowel Droomfee als Riana verhuisd nabij
stal Boone. Door de goede begeleiding groeiden Donnus en ik goed naar
elkaar toe. We scoorden steeds hogere percentages bij de Para dressuur
en bij de reguliere dressuur haalden we snel onze 10 winstpunten en
startte direct in de klasse ZZlicht.

Toen verhuisde Riana begin augustus naar haar nieuwe eigenaresse in
België. Een week later werd ons huis verkocht en een paar weken later
verhuisde Droomfee naar Friesland. Deze zomerse tijd was zo vol
veranderingen, helaas heb ik hier wel erg last van gehad. Want mijn
structuur was weg en ik wist even niet meer wat ik kon doen.

Gelukkig heeft Mascha me erg goed geholpen, zowel in de functie van instructrice, psychologe als manager.

Zo was ik ‘een tijdje’ paard-loos. Dit is vanaf 1988 niet zo geweest
en dat is een lange tijd. Met veel mooie pony’s en paarden gereden.

Vitesse, Morwen Collin, Navajo, MaiTai, Painted Power, Riana, Droomfee, Kashmir (eigenaar: fam. Osse), Don Bencedor, Bachelor, Glamour (eigenaar: M. Boone), La Vita, Happy Grace….

2013

Dit jaar was mooi en …

2012

Dit jaar was erg druk, naar de Paralympics in Londen toe. We hebben veel mooie wedstrijden gereden, zo begon het jaar door uitzending.

Gerona Spanje in januari.